• Sociaal hart
  • Doelgericht
  • Resultaatgericht
  • Commercieel
  • Kleinschalig

Doelgroep

Wie is de doelgroep: Afstand tot de arbeidsmarkt

De doelgroep afstand tot de arbeidsmarkt is ontzettend breed en velen van hen willen dolgraag aan het werk. Allemaal potentiele medewerkers die te maken hebben met een (arbeids) beperking of al een tijd uit het arbeidsproces zijn waardoor het lastig is te (re) integreren. De motivatie en loyaliteit in deze groep is groot.

Sinds 2015 is de participatiewet ingetreden en dit betekend dat iedereen moet kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Middels de banenwet en de quotumwet worden werkgevers gemotiveerd om iedereen een kans te geven en bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Steeds meer ondernemingen willen bijdragen aan de samenleving door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en dit biedt tal van kansen.

Doelgroep register

Hebben jouw cliënten een uitkering dan kun je samen met je cliënt zien of deze geregistreerd staat in het doelgroepregister. Door het UWV wordt dit geregistreerd. Alle potentiële werknemers die nu nog een uitkering hebben maar aangemerkt zijn in het doelgroepregister behoren tot de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit geeft ook heel veel kansen. Voor werkgevers is het een financieel voordeel  om een potentiële werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Statushouders

Statushouders staan niet geregistreerd in het doelgroepregister maar vallen zeer zeker onder de participatiewet. Een zeer gemotiveerde doelgroep gezien zij aan de start staan van een nieuw bestaan. Vaak hebben zij in het land van herkomst mooie opleidingen gedaan en hebben ook diploma s die naar Nederlandse maatstaven gewaardeerd kunnen worden. Het is zeer nuttig deze diploma’s te waarderen naar een in Nederland geaccepteerd diploma of certificaat. Het vergroot de kansen op de arbeidsmarkt enorm. Hoe sneller statushouders aan het werk gaan hoe makkelijker zij kunnen integreren en de taal goed gaan beheersen.

Contact

Nieuwsgierig wat Incluvision voor je kan betekenen? Vul het contactformulier in.