• Sociaal hart
  • Doelgericht
  • Resultaatgericht
  • Commercieel
  • Kleinschalig

Founder

Maaike

Iedereen verdient een kans om deel te nemen aan het arbeidsproces. Als je kijkt naar het talent, motivatie en gedrevenheid dan zouden velen met een afstand tot de arbeidsmarkt als eerste gekozen worden.

Passie

Mijn sociale hart heeft altijd geklopt. Als een rode draad in mijn leven heb ik ervaren hoe het is als je geen netwerk, vangnet of rolmodellen hebt. 

Mijn zoon heeft een beperking. Toen hij jaren geleden volledig thuis zat vond ik dat hij aan t werk moest. Toen merkte ik hoe lastig het is die plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen. Daarbij ontdekte is steeds vaker dat de zorgbegeleiders en andere instanties de kennis van het bedrijfsleven en commerciële ervaring en skills missen. De zorgende kant sluit niet aan bij de vraag en wens van werkgevers. Dat heeft niets met de kandidaten te maken die de plek op de arbeidsmarkt wel verdienen. Ik besefte me natuurlijk dat dit probleem veel groter was dan mijn zoon alleen. 

Ervaring

Met mijn jarenlange werkervaring als manager in commerciële ondernemingen weet ik als geen ander waar de druk ligt binnen het bedrijfsleven. Waar in het operationeel management behoefte aan is, welke snelheid gewenst is. Als leidinggevende met een behoorlijke span of control is mijn HRM kennis opgedaan, mijn ervaring in gespreksvoering, regelgeving en recruitment. 

Naast mijn werk heb ervaring opgedaan als vrijwilliger in organisaties die ondersteuning bieden aan de doelgroep afstand tot de arbeidsmarkt. Jaren geleden ben ik aan het werk geweest voor stichting Streetpro in Amsterdam waarbij ik arbeidsplekken zocht als jobhunter voor één van de projecten. Daar ontdekte ik dat ik hier daadwerkelijk een verschil kan maken. Mijn saleservaring, commerciële drive en sociaal hart hebben dit weten te combineren in Incluvision.  In Arnhem ben ik gaan werken voor Stichting Boost Arnhem, een bottom-up project ten behoeve van de integratie van vluchtelingen. Ook daar zag ik weer vele kansen en mogelijkheden die niet benut worden. Door deel te nemen aan arbeid versnelt de integratie. 

Deze passie voor een inclusieve samenleving heb ik altijd gevoeld. Het mooie van diversiteit of het nu is door cultuur, etnische achtergrond, verschil tussen man en vrouw of beperking is dat het je meer inzichten geeft en als je open staat enorm veel liefde brengt. Je staat open voor ontwikkeling.

Incluvision

Ik sta voor een inclusieve arbeidsmarkt met Incluvision. Wij zoeken werkplekken van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en statushouders. Dit is heel breed. Wajong, WIA, Ouderen is een kleine opsomming. Het kan ons allemaal overkomen dat we tot deze doelgroep behoren. Ik geloof erin dat diversiteit onze maatschappij versterkt, we van elkaar kunnen leren en iedereen een kans moet hebben op de arbeidsmarkt. 

Mijn zoon heeft een beperking en is een wajonger zoals het dan getypeerd wordt. Stigma’s doorbreken en vooroordelen wegnemen zowel aan de kant van werkgevers, werknemers, kandidaten en alle betrokken begeleidende instanties is wat ik wil doen.